Geboortefotografie Amsterdam.

De perfecte bevalling met een bijzonder verhaal | Matteo Alexander

Geboorteverhalen vertel ik met mijn foto’s. Deze keer is dat niet anders, maar dit verhaal begon nog vóór de bevalling, of beter gezegd bij de geboorte van Luca, de grote broer van Matteo.

Vorig jaar werd Luca geboren na een super snelle bevalling, die ik bijna miste. Ik stond nog in de file op de snelweg onderweg naar Den Haag toen ik de app kreeg van “9 cm”. Weten jullie nog? (Hier kunnen jullie de blog van toen nogmaals lezen.)

Een paar maanden na de bevalling kreeg ik een telefoontje van een meneer. Hij zei dat hij de man van de verloskundige was van de bevalling van Luca en dat hij een foto had gezien van zijn vrouw, Margreeth en die foto had hem erg ontroerd. Die foto liet namelijk precies zien wie zijn vrouw is: de liefdevolle verloskundige met ontzettend veel passie voor haar werk, met een baby in haar handen, vlak na de geboorte. En toen ik die foto naar hem doorstuurde, realiseerde ik me opeens hoe bijzonder het is dat ik onbewust een portret had gemaakt dat zo veel kon betekenen. My heart is still smiling.

En dan kreeg ik dit jaar een mailtje van een andere meneer. Deze keer van een meneer die ik al kende: de papa van Luca! Hij vertelde dat hun tweede kindje opkomst was en dat zij graag wilden dat ik ook deze geboorte zou vastleggen. En wat het nóg leuker maakte was, dat hij dit als verrassing wilde houden voor Angelique! En dus hebben we een plan gemaakt. Hij heeft met een goede smoes (schoenen kopen – werkt altijd 😉 ) voor elkaar gekregen dat hij met Angelique en Luca naar Amsterdam kwam. Eenmaal daar kreeg Michael opeens trek in koffie en liepen ze een “willekeurig” café binnen. Ze gingen zitten, Luca begon te spelen en na een paar minuten vroeg Angelique: hey, is dat Dora niet aan de andere tafel? En ja wel, ik zat daar héééél toevallig op mijn laptop te “werken”. Zij kwam gezellig bij mij zitten en nadat we wat hadden bijgekletst en Angelique vol trots haar buik liet zien begon Michael: “Schat, het is eigenlijk helemaal geen toeval dat we hier zijn en dat Dora er is.” Nou op dat moment vond ik het verschrikkelijk dat ik geen foto van Angelique kon maken! 😀

Vanwege de turbo geboorte van Luca, spraken we af dat ik direct zou worden gebeld als er maar íets was. Op 25 oktober om 4.18 was het zover. Ik sprong in mijn auto en een uur later parkeerde ik naast Angelique en Michael die aankwamen bij het ziekenhuis. Yessss, ik ben gewoon op tijd, zonder hartverzakking. En gelukkig maar, want niet eens een uur later werd Matteo Alexander geboren! Heel mooi, rustig, zacht, in bad. “Iedere bevalling zou zo moeten gaan!” – zei nog Margreeth, de verloskundige. Want ja, zij had toevallig dienst en zo was ons vertrouwde team weer helemaal compleet. Mooier hadden we het niet kunnen plannen!

De foto’s zijn uiteraard weer gepubliceerd met expliciete toestemming van de ouders en de verloskundige. Hartelijk dank daarvoor!

About the Author:
Dora Barens is kinderfotograaf en sinds 2012 gespecialiseerd in geboortefotografie. Zij is officiële samenwerkingspartner van Ziekenhuis Amstelland, lid van de International Association of Professional Birth Photographers, en mede-eigenaar van BARENSENBERKEN Professionele Geboortefotografie.


Sorry, the comment form is closed at this time.