Geboortefotografie Amsterdam.

 

Liefdevol vastgelegd

De geboorte van je baby, een dag die je nooit meer zal vergeten. Het moment dat je je baby voor de eerste keer ziet en na 9 maanden wachten eindelijk in je armen sluit is de mooiste dag van je leven. Maar ook de weg daar naar toe is heel bijzonder. De pure liefde is zelden zo zichtbaar als tijdens de bevalling. Ik leg deze dan ook heel graag op een discrete en respectvolle manier vast.

De moeders zitten vaak in een soort bubbel tijdens de bevalling, waardoor ze zich later niet meer alles kunnen herinneren en het is daarom onwijs mooi om alles toch terug te kunnen zien. Daarnaast is het voor de aanstaande papa ook fijner om de bevalling zo veel mogelijk mee te beleven en zijn partner waar mogelijk te ondersteunen. Hij hoeft zich dan geen zorgen te maken over het nemen van de foto’s.

 

Geboortefotografie is een intieme gebeurtenis en daarom is het heel belangrijk dat we elkaar kennen en jullie mij vertrouwen. Om die reden maken we altijd eerst persoonlijk kennis en onder genot van een kop koffie vertel ik jullie alles over de bevallingsfotografie en nemen we samen al jullie vragen en wensen door. We houden contact en vanaf de 38e week ben ik dag en nacht bereikbaar. Tijdens de bevalling werk ik op een discreet en professioneel manier, ik blijf zo onzichtbaar mogelijk en ik geef jullie alle ruimte om deze bijzondere dag met elkaar te beleven. Ik focus ten alle tijden op de vele emoties en de sfeer en maak alleen “smaakvolle” beelden, zodat jullie het hele geboorteverhaal ook vol trots kunnen delen en vooral later aan jullie kindje kunnen laten zien.

Je vraagt je af...

Wanneer moet ik boeken?

Zo vroeg mogelijk. De laatste tijd krijg ik ontzettend veel "last minute" aanvragen voor geboortereportages, die ik helaas vaak niet meer kan inplannen. Omdat een geboorte nooit te voorspellen is, moet ik zeker 4 weken lang rekening houden met alle andere afspraken en dat kan ik alleen als ik het ruim van tevoren weet. Veel van mijn clienten hechten veel waarde aan mijn stijl van fotograferen en mij als persoon waardoor werken met mijn backup collega's ook niet altijd mogelijk is. Wacht dus niet lang met boeken om er zeker van te zijn dat ik jullie verhaal vast kan leggen. Ik voel me helemaal vereerd als ik een aanvraag krijg direct na de eerste positieve test of nog eerder als er nog alleen de wens is, maar de beste tijd is om na de eerste echo een kennismakingsgesprek in te plannen. Lees jij dit al te laat? Geen paniek, maar neem gerust contact met me op om te kijken of ik nog plek heb.

 

Een vreemde bij de bevalling? Is dat niet raar?

Ik zeg altijd: ik ben niet anders dan een verloskundige, gynaecoloog, artsassistente of andere medisch personeel. Het enige verschil is dat ik vaak een vertrouwd gezicht ben voor jullie, omdat we van tevoren al kennis hebben gemaakt en ik de hele tijd bij jullie blijf. Daarbij probeer ik altijd zo onopvallend mogelijk te werken zodat jullie er niet veel van zullen merken dat ik er ben.

Wat is je werkgebied?

Ik werk voornamelijk in en rond Amsterdam. Zelf woon ik in Amstelveen en kom regelmatig naar Haarlem, Bloemendaal, Alkmaar, Abcoude, Utrecht, Naarden, Laren, Uithoorn, Hoofddorp, Leiden en Den Haag. Ik fotografeer bevallingen zowel thuis als in het ziekenhuis of geboortehotel.

En wat als het een keizersnee wordt?

Dan ga ik natuurlijk mee naar de OK zolang het medisch personeel dat toelaat. Jullie gezondheid staat altijd voorop! Inmiddels heb ik een samenwerkingsverband met het Ziekenhuis Amstelland (Amstelveen), het Spaarne Gasthuis (Haarlem en Hoofddorp) en het Meander Medisch Centrum (Amersfoort) waar ik op voorhand toegang heb tot de OK.

Komen mijn geboortefoto's altijd op je site te staan?

Ik ben heel trots op mijn werk en daarom deel ik het graag op mijn site en social media kanalen. Echter ik zal NOOIT iets online zetten zonder jullie toestemming én toestemming van het medisch personeel.

Doe je ook bolle buik- en newborn sessies?

Uiteraard! Het is heel populaire om alle herinneringen van deze bijzondere periode te bundelen in een prachtig hand made album. Je kunt mijn bolle buik- en lifestyle newborn fotografie bekijken op www.dorabarensfotografie.nl 


Met het resutlaat van de geboortereportage zijn wij onwaarschijnlijk gelukkig. Ik kan bijna niet omschrijven hoe waardevol het is om al onze intieme, mooie, intense en liefdevolle momenten zo vastgelegd te zien. Dora weet de puurheid van het moment te vangen. Bescheiden, liefdevol, doelgericht en integer. Ze heeft ons een geschenk van onschatbare waarde gegeven. Dat hadden we van te voren nooit kunnen bedenken.

Lucienne, mama van Aiden

Het gevoel na het eerste gesprek was meteen goed en we waren er helemaal klaar voor. De avond van de geboorte was als een sprookje. We begonnen thuis en gingen vervolgens richtig ziekenhuis en op beide plekken was vooral opvallend dat Dora niet opviel. Ze was volledig geconcentreerd en gaf ons een geweldig rustgevend gevoel. De foto's zijn prachtig geworden en alle mooie emotionele momenten heeft ze vast weten te leggen op een unieke manier. Daarnaast was Dora een grote steun en gaf ons goed advies na de bevalling. Een geboorte is een unieke ervaring, ons advies laat dit vastleggen door een professional als Dora om er vervolgens voor altijd van te kunnen genieten.

Melissa en Joy, trotse ouders van Kyan


Ik werk samen met

 • 101
 • B Spaarne Gasthuis
 • D Femme Amsterdam
 • B Meander Medisch Centrum
 • C Verloskundige praktijk Amstelveen/Buitenveldert
 • A Ziekenhuis Amstelland

in de media

 • Ouders van Nu
 • Haarlems Dagblad
 • Amstelveenz
 • AT5
 • Glamour
 • Kiind
 • healthy mummy
 • minime