Geboortefotografie Amsterdam.

Geboortefotografie Amstelveen | Kyan Tiago

Op Koningsnacht om 21:54 kreeg ik een appje van Melissa: “Ik heb constant pijn, weet niet of het vals alarm is.” Met bijna 39 weken kan het nog alle kant op. Ik heb toen Melissa geadviseerd om een weeën app te downloaden om de weeën te timen. Zo gezegd, zo gedaan.

Om 00:41 volgende app: “Weeën zijn toch begonnen en best heftig.” Een uur later hoorde ik dat de verloskundige onderweg was. Toen ik vroeg hoe snel de weeën kwamen zei Joy: “om de 6 minuten.” Dit was voor mij genoeg reden om direct ook in de auto te stappen. Toen ik aankwam had Melissa 4 cm ontsluiting en we mochten gelijk naar het ziekenhuis en omdat nergens plek was, werd het het Amstelland ziekenhuis in Amstelveen. Een thuiswedstrijd voor mij 🙂

Eenmaal daar ging alles heel snel. Melissa ging onder de warme douch de weeën opvangen en wat heeft ze dat geweldig gedaan! Soms zei ze: “Het doet nu echt pijn hoor” en dat was het dan. Niet veel later vroeg ze om pijnstilling en toen dacht ik, nu komt de baby. En inderdaad, ze had al 9 cm en Kyan werd op Koningsdag om 3:41 geboren! Een super lieve jongeman met heel veel haar!

Dit was de meest rustige, vreedzame en toch snelle bevalling die ik tot nu toe heb meegemaakt. Wat is het prachtig om te zien dat elke geboorte net zo uniek is als elk mens.

Rond 6 uur in de ochtend liep ik naar mijn auto. Het zonnetje scheen. Het was stil, ik hoorde alleen de vogels. Het was de verjaardag van de Koning. En de geboortedag van een kleine Prins.

 

Na het zien van de geboortefotografie van vrienden van ons zijn we ons gaan verdiepen op internet en viel ons oog op de prachtige foto’s van Dora. We waren er snel uit en gelukkig had ze nog plek! Het gevoel na het eerste gesprek was meteen goed en we waren er helemaal klaar voor.

De avond van de geboorte was als een sprookje. Dora kwam nadat we haar een berichtje stuurden dat de weeën waren begonnen. We begonnen thuis en gingen vervolgens richtig ziekenhuis op beide plekken was vooral opvallend dat Dora niet opviel. Ze was volledig geconcentreerd en gaf ons een geweldig rustgevend gevoel. De foto’s zijn geweldig mooi geworden en alle mooie emotionele momenten heeft ze vast weten te leggen op een unieke manier. Daarnaast was Dora een grote steun en gaf ons goed advies na de bevalling. Een geboorte is een unieke ervaring, ons advies laat dit vastleggen door een professional als Dora om er vervolgens voor altijd van te kunnen genieten.

Kyan, Melissa en Joy

About the Author:
Dora Barens is kinderfotograaf en sinds 2012 gespecialiseerd in geboortefotografie. Zij is officiële samenwerkingspartner van Ziekenhuis Amstelland, lid van de International Association of Professional Birth Photographers, en mede-eigenaar van BARENSENBERKEN Professionele Geboortefotografie.


Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.