top of page

HOE KRIJG JE DE MOOISTE GEBOORTEFOTO'S?

Geboortefotografie is de meest intieme soort fotografie. Je moet zeker goed over nadenken door wie je je bevalling laat fotograferen. Maar het allemaal begint bij de stijl van de geboortefotograaf. Elke bevalling is anders en iedere geboortefotograaf legt het op een andere manier vast. Ook de nabewerking van de foto's is heel belangrijk en dat moet  zeker je  aanspreken.

Ik behoor tot de kleine groep geboortefotografen die de bevalling op een discrete manier fotografeert. Dat betekent dat bij mij de emoties centraal staan. Het moment van de geboorte leg ik zo vast dat je die foto's ook met je schoonvader kan delen, mocht je dat willen. En natuurlijk later met je kind. 

Wij, bevallingsfotografen horen vaak de argument: ach, mijn partner/ moeder / verpleegkundige / kraamzorg maakt wel wat foto's. Vervolgens is de teleurstelling groot wanneer je de foto's terugkijkt. Want de lelijke, onsmakelijke foto's zijn zo gemaakt. Te donkere en/of bewogen foto's trouwens ook. En dan heb je nog geluk. Want iemand die er geen verstand van heeft weet niet (of simpelweg vergeet) welke momenten belangrijk zijn.

Ik geloof erin dat de kunst is juist om deze prachtige maar niet altijd even fotogenieke gebeurtenis op een mooie, discrete maar ook pure manier vast te leggen. Zodat je alle emoties ziet, alle kleine details en jouw hele geboorteverhaal.

bottom of page